Faalangst rijexamen

Het faalangst rijexamen, hoe gaat dat?

Naast het normale rij-examen, heb je ook de mogelijkheid om een faalangst rij-examen te doen bij rijschool let’s go Sevda. Een faalangst examen is de perfecte keus voor jou als je denkt dat je zenuwen de baas zullen zijn, en dat je extreme moeite mee hebt om hier mee om te gaan.

Bij rijschool Let’s go Sevda zijn we ook gespecialiseerd in faalangst en kunnen we je van a tot z begeleiden hoe je hier nou het beste mee om kunt gaan.

Vershil tussen Faalangst examen en regulier examen

Een faalangstexamen duurt 80 minuten, dat is bijna een half uur langer dan het normale praktijkexamen. Je examinator die het examen zal afnemen, is speciaal opgeleid om mensen met faalangst te begeleiden. De examinator is beter in staat om je op je gemak te stellen en hier is ook meer tijd voor.

Een ander belangrijk verschil is de mogelijkheid tot het aanvragen van een time-out tijdens het faalangstexamen. Mocht je op een bepaald moment té nerveus worden, dan kun je tijdens een time-out weer even tot rust komen. Ook op het moment dat de examinator denkt dat je een pauze kunt gebruiken, kan hij het examen tijdelijk onderbreken.

Het faalangst examen is niet makkelijker dan het normale rijexamen. De eisen zijn niet anders en de beoordeling zal dan ook op dezelfde manier plaatsvinden.

JA! IK WIL GRAAG:

Voorbeeld Faalangst Auto-praktijkexamen

gratis proefles

100% Gratis proefles

€0,-

Tips Faalangst Rij examen

Tip 1.    Sta jezelf toe om zenuwachtig te zijn
Als je tijdens het examen heel zenuwachtig of bang bent, heeft het geen zin om tegen jezelf te zeggen dat je nu! rustig! moet blijven. Doe het omgekeerde:sta jezelf toeom je zenuwen te voelen. Neem eventueel aan het begin van het examen kort de tijd om je helemaal op je angst te focussen.

Tip 2.    Maak het niet groter dan het is.
Stel je zelf nou is voor dat je het niet zou halen? hoe erg zou dat zijn? Helemaal niet eigenlijk. Zoals je weet slaagt niet iedereen in 1 x voor zijn praktijk-examen, maar dat is totaal niet erg! dus maak het niet groter dan het is.

Tip 3.    Neem voldoende rij-lessen
Hoe meer zelfverzekerd je bent tijdens de rij-lessen hoe meer je ook in je zelf zult geloven! Dus neem voldoen rij-lessen en weet zeker dat je er klaar voor bent.

Tip 4.    Denk positief
Bij examenstress voel je de neiging om weg te kruipen. Laat dat hele examen maar zitten, denk je dan. Zet daar meteen andere gedachten tegenover, gedachten die relativeren en jou helpen. Bijvoorbeeld: ik heb me goed voorbereid; Ik kan het ! het gaat me lukken!

Tip 5.    Hou de examendag voor jezelf
Dit klinkt raar, maar uit ervaring weten wij dat op het moment je iedereen gaat vertellen wanneer je een praktijk examen hebt, je meer gaat eisen van jezelf. Dit houd in dat je beter gaat proberen te presteren dan tijdens de rijlessen, en ja dat heb je nooit geleerd. Op het moment dat je het niemand verteld dan merk je ook ( uit onze ervaring ) dat je een stuk rustiger/kalmer je praktijk examen in gaat.

Tip 9.    Een beetje spanning is ook nodig
Tijdens het examen zelf is het belangrijk om te beseffen dat spanning erbij hoort. Gezondespanningis nodig omalertte zijn en op je best te presteren. Besef ook dat het een natuurlijke reactie van je lichaam zelf is.

Tip 10.    Niet denken voor een ander
Tijden het praktijk-examen beoordeel jezelf niet, laat dit over aan de examinator. Perfect rijden bestaat niet, dus dat gaat je ook niet lukken! maar veilig rijden wel, en dat voldoet om je praktijkexamen te behalen. Op het moment dat je een fout zou maken denk er niet meer over na, en blijf kalm.

AANMELDEN